Butik

Maja och Fjärilsflickan

 

Text och bild: Rose-Marie Claesson

 

Maja som är nio år och har precis flyttat till en ny stad. Hon känner sig pirrig inför att hon ska börja i en ny skola. Men skolstarten blir inte så rolig som Maja hoppats på.


Klasskompisarna springer ifrån henne och de retar henne för att hon pratar annorlunda. På rasterna sitter Maja ensam och ledsen, och hon önskar inget hellre än att få en vän.


Men så en dag får hon besök av fjärilsflickan Aurora som tar med sig Maja på ett spännande äventyr till Fjärilslandet. Aurora och fjärilsfolket behöver Majas hjälp för att besegra den onda fen Fiona.


Men hur ska Maja klara det, hon som mest känner sig rädd och ensam?


Följ med Maja på den magiska resan där hon upptäcker att man kan klara mer än man tror – fast man är rädd.

Här kan du köpa min bok!

Referenser om boken

Jag saknar dig Mormor

 

Text och bild: Rose-Marie Claesson

 

Alva är fem år. Mormor är hennes bästis och tillsammans gör de många roliga saker tillsammans. Men en dag berättar mamma att mormor är död. Alva undrar vad som händer när någon dör och tycker det är konstigt att mormor får plats i en urna.

 

Att någon dör kan väcka många frågor hos både barn och vuxna. Vad är en själ och hur går en urnbegravning till? Jag

saknar dig mormor belyser med värme och humor funderingar ett barn kan om döden.

Här kan du köpa min bok!

Referenser om bokenOj!Vilken fin bok, fin text, fina bilder.


Jag fick tårar i ögonen av fler skäl. Det här är absolut en bok som med sitt enkla språk tar en rakt in i hjärtat. Och precis lagom för en liten människa som tidigt i livet på något sätt kommer i kontakt med döden.


Den tid när de är som mest klarsynta ned sin relation till liv och död. En tid att bearbeta innan den stora rädsleåldern inträffar mellan 7-9 år då döden blir mer påtaglig och mamma och pappa inte får dö och inte själv heller. Att livet inte bara är en dans på rosor. Den här boken ger en bra grund till samtal mellan barn och förälder och även till den äldre generationen.Maj Säfmark Thureson